Plastbyg er eksperter i alle former for svejsning i termoplastiske materialer

Vi tilbyder plastsvejsning indenfor følgende områder:

  • Varmluftsvejsning håndsvejsning
  • Ekstrudersvejsning
  • Muffesvejsning fra 16 mm til 63 mm
  • Stuksvejsning fra 32 mm til 110 mm
  • Limning af PVC rør og plader

Ved større opgaver har vi forskellige samarbejdspartnere vi udfører opgaverne sammen med, så vi altid er sikret et kvalitetsresultat på hver opgave – hver gang – uanset type og størrelse på opgaven.

Mere information om plastsvejsning

Vores speciale, plastsvejsning, altså svejsning i PE, PP, PVDF, PVC, hvor viudfører plastsvejsning og samlinger af plastrør og plader.

Plast er et fortrinligt materiale og har unikke egenskaber som i styrke, resistens og holdbarhed overgår materialer som jern, stål, kobber, beton og mange andre gængse byggematerialer.

Vi svejser, plastsvejser, også tanke, beholdere, kar, afskærmninger og alle mulige andre former for plastkonstruktioner til både industri, erhverv og private.

Angående sammenføjning af plastiskmateriale skal nævnes, at der findes forskellige typer af plastisk materiale og der findes forskellige metoder til at sammenføje plastisk materiale med.

Vi håndterer alle typer plastmateriale indenfor industri- og byggebranchen, og er certificeret i alle former for plastsvejsning og sammenføjning af plastisk materiale.

PE, PP, PVDF og PVC er alle termoplastiske materialer. Det er materialets termoplastiske egenskaber der udnyttes ved plastsvejsning. Ved opvarmning af de emner som skal samles opnås den termoplastiske tilstand. I den termoplastiske tilstand er materialets molekylekæder frit flydende. Udsat for det rette tryk vil molekylekæderne i deres termoplastisk tilstand indfiltres i hinanden. Når materialet afkøles og kæderne ikke længere er frit flydende, er der skabt en stærk, stabil sammenføjning af de termoplastiske emner.

Der findes forskellige teknikker indenfor plastsvejsning og sammenføjning af termoplastiske materialer og vi er certificeret i brug af alle teknikker:

  • Varmluftsvejsning
  • Ekstrudersvejsning
  • Stuksvejsning
  • Muffesvejsning
  • Elektrosvejsning

Stuksvejsning, muffesvejsning og elektrosvejsning benyttes i forbindelse med samling af plastrør.

Varmluftsvejsning og ekstrudersvejsning bruges i forbindelse med plastsvejsning af plasttanke, plastmembraner og industrielle plastkonstruktioner – og ved samling af større rørdimensioner og samling af plader.

Typer af termoplastisk materiale: PE, PP, PVDF, PVC

Uanset om om der er tale Polyethylen (PE), Polypropylen (PP), Polyvinyl difluorid (PVDF) eller Polyvinylchlorid (PVC), så er det termoplastiske materialer, der kan plastsvejses. Dog er det vigtigt at være opmærksom på plastmaterialernes forskellige egenskaber og anvendelsesformål – og herunder behandling i forbindelse med plastsvejsning.

Vi er certificeret til plastsvejsning af alle fire ovennævnte typer plastmateriale – og udfører alle gængse former for plastsvejsning i forbindelse med de forskellige plastmaterialer.